Νέα

Το Χονγκ Κονγκ παροτρύνθηκε να εντείνει τα μέτρα κατά της πανδημίας
Χρόνος απελευθέρωσης: 2021-01-18 08:49:09  Hits: 27

Οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες του Χονγκ Κονγκ προέτρεψαν την κυβέρνηση να εντείνει άμεσα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να ξεκινήσει μαζικές δοκιμές ιών στην κοινότητα για να εντοπίσει ανεξερεύνητες περιπτώσεις COVID-19, καθώς η πόλη τη Δευτέρα κατέγραψε τις 73 νέες μολύνσεις, τις υψηλότερες ημερήσιες μετρήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες.

 

Από τη Δευτέρα, η συνολική καταμέτρηση της πόλης και του Drive-35.39 βρισκόταν στο 5,701, με θανάτους συνδεόμενους με 108.Διαχωρισμός, περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν δοκιμαστεί θετικά προκαταρκτικά για το COVID-19, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

 

Η επανερχόμενη πανδημία συνδέεται κυρίως με 21 κλαμπ χορού διάσπαρτα σε όλο το Χονγκ Κονγκ.Σύμφωνα με το Κέντρο Υγείας του Υπουργείου Υγείας, μέχρι στιγμής οι 132 επιβεβαιωμένοι ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων των 50 από αυτούς που επιβεβαιώθηκαν τη Δευτέρα, συνδέονταν με το σύμπλεγμα χορού, το μεγαλύτερο σύμπλεγμα μετά την πανδημία που χτύπησε τον Ιανουάριο.

 

Αντιμέτωπη με την αύξηση των νέων υποθέσεων, η κυβέρνηση εξέδωσε υποχρεωτική ανακοίνωση δοκιμών για πρώτη φορά, απαιτώντας από οποιονδήποτε είχε επισκεφθεί κάποιο από τα 21 σημεία χορού μεταξύ Nov 1 και 21 να υποβληθεί σε δοκιμή ιού πριν από το Nov 24.

 

Όποιος δεν συμμορφωθεί με την υποχρεωτική ειδοποίηση δοκιμών θα αντιμετωπίσει μια σταθερή ποινή HK$2,000 ($258).Οι παραβάτες θα λάβουν εντολή δοκιμής και όσοι δεν συμμορφωθούν θα υπόκεινται σε πρόστιμο HK$25,000 και φυλάκιση για έξι μήνες.

 

Ο Δρ. Leung Chi-chiu, πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής για τις μεταδοτικές ασθένειες της Ιατρικής Ένωσης του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να σφίξει την πόλη και το 3539, τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και την ελαχιστοποίηση της τοπικής μετάδοσης.Ο Leung πρότεινε να ανασταλούν οι τάξεις του πανεπιστημίου, να ξαναρχίσουν οι πρακτικές εργασίας από το σπίτι, και οι στενοί χώροι ψυχαγωγίας και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, μέτρα που θεωρούνται αποτελεσματικοί τρόποι για την συγκράτηση του ιού στο ύψος της πόλης&35,39,το τελευταίο κύμα πανδημίας τον Ιούλιο.

 

Η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να εισαγάγει μαζικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ασθενών που έχουν μολυνθεί με το COVID-19 το συντομότερο δυνατόν, και να εντοπίσει τοπικές οδούς και πηγές μετάδοσης, δήλωσε ο Leung στην China Daily.

 

" Μόνο σε αυτή τη διττή προσέγγιση η πόλη μπορεί να περιορίσει αποτελεσματικά το τέταρτο κύμα της επιδημίας, " Έτσι είπε.

 

Ο Leung είπε ότι με την ευμετάβλητη κατάσταση πανδημίας, η κυβέρνηση πρέπει να " Μάθε ένα μάθημα. " από το νέο κύμα.Οι αρχές θα πρέπει να επανεξετάσουν ενδελεχώς τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου των στεφανιαίων ιών, ιδίως εκείνα που αφορούν άτομα που φθάνουν στην πόλη εκτός Χονγκ Κονγκ, καθώς και ομάδες απαλλαγμένες από την καραντίνα, για να καλύψουν κενά, ανέφερε.

 

Ο Leung προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση να συνεργαστεί στενά με ορισμένες βιομηχανίες υψηλού κινδύνου, παρέχοντας στους επαγγελματίες της βιομηχανίας κατευθυντήριες γραμμές εργασίας, δημιουργώντας έναν μηχανισμό έγκαιρης αναφοράς ασθενών με αναπνευστικά συμπτώματα και παρέχοντας τακτικές υποχρεωτικές δοκιμές σε ιούς για ομάδες υψηλού κινδύνου.

 

Σε συνέντευξη του Radio Television Hong Kong, ο Benjamin Cowling, επικεφαλής του τμήματος επιδημιολογίας και βιοστατικής στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και του Πανεπιστημίου Δημόσιας Υγείας, 39,η κυβέρνηση θεώρησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει τα μπαρ, τους χώρους καραόκε, τα γυμναστήρια και άλλες εγκαταστάσεις εσωτερικού χώρου αναψυχής.

Οι εργοδότες πρέπει να εξετάσουν τις πολιτικές εργασίας στο σπίτι και η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει αυστηρότερους περιορισμούς στα εστιατόρια, ανέφερε.

 

Την ίδια μέρα, η πόλη καλωσόρισε την πρώτη παρτίδα επαναπατρισμένων από την επαρχία Γκουανγκντόνγκ και το Μακάο υπό ένα πρόγραμμα χωρίς καραντίνα που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

 

Οι επιλέξιμοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εξαίρεσης και να επιλέξουν ημερομηνίες επιστροφής μέσω ηλεκτρονικού συστήματος κράτησης.Οι επιστρεφόμενοι πρέπει να δείχνουν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών COVID-19 που χορηγούνται 24 ώρες πριν από το ταξίδι όταν εισέρχονται στην πόλη.

 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, από την περασμένη Παρασκευή, περισσότεροι από 11,470 άνθρωποι είχαν υποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα μεταξύ Nov 23 και 29.Οι κάτοικοι περίπου 2,140 επέστρεψαν στο Χονγκ Κονγκ με το πρόγραμμα τη Δευτέρα.

 

Λόγω της έξαρσης νέων λοιμώξεων από στεφανιαίο ιό στο Χονγκ Κονγκ, η πόλη και η Σιγκαπούρη ανέβαλαν τον κόσμο και την πρώτη ελεύθερη από καραντίνα ταξιδιωτική φούσκα για δύο εβδομάδες.Λόγω της αναβολής, καθυστέρησαν οι εναρκτήρια πτήσεις μεταξύ των δύο τόπων, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν στο Nov 22.Οι λεπτομέρειες της επίσημης επαναφοράς του σχεδίου θα ανακοινωθούν στις αρχές του επόμενου μήνα.


Προηγούμενος: Περισσότερες απώλ...

Επόμενο: Η αντιμετώπιση τη...